Družstvo z Krakovské zvítězilo v letošním AHOL CUPU
Již 21. ročník gastronomické soutěže s mezinárodní účastí AHOL CUP přivítal 27. února v Multifunkční aule Gong v Dolní oblasti Vítkovice 146 soutěžících. V konkurenci 7 mužstev družstvo Střední školy společného stravování v Ostravě-Hrabůvce zvítězilo, a tím zlepšilo loňské stříbrné umístění v soutěži čtyřčlenných kuchařských týmů.
Každý člen družstva - Bubík Daniel, Galia Šimon, Bouchalová Tereza, Tomáš Badura - se zapojil do přípravy soutěžního úkolu, moderního tříchodového menu vycházejícího z tradiční české kuchyně a sezóny.
Vítězné menu
Candát na pomerančovém pepři, pyré z černého kořene, pomerančový sabayon, křupavá zelenina, chips
Kachní prso na tymiánu "Sou vide" s perníkem, dýňový knedlíček, omáčka se svařeného vína, máslová dýně
Hruškový nákyp z rýžových vloček
Baristka Kristýna Kubatá v kategorii Junior Mistr kávy v 10 minutovém časovém limitu připravila porotě espresso, cappucino a volný nápoj. Ve své soutěžní premiéře obsadila v konkurenci zkušených baristů 22. místo.
V barmanské soutěži Junior Cocktail Competition museli soutěžící za 5 minut namíchat tři porce drinku, který byl označen Sparkling Cocktail - koktejl se sektem. Této individuální soutěže se úspěšně zhostili Petr Doležel a Nela Podešvová. Petrovi uniklo 3. místo jen o 2 body a Nela se mezi 34 mladými barmany umístila na pěkném 26. místě.