Hotelu Atom se loni dařilo
„Atom nemá žádná červená čísla,“ prohlásil Lubomír Bárta, ředitel hotelu a dodal, že loňský rok byl pro Atom velice úspěšný jak v naplňování maloobchodního obratu, tak v hospodářském výsledku, který překročil plán o 3 mil. Kč.
„Oproti roku 2004 se nám podařilo navýšit lůžkovou kapacitu zhruba o 10 %, takže obsazenost hotelu se zvýšila přibližně na 46 %, což při návštěvnosti této pro turisty zatím nepříliš atraktivní části republiky považuji za úspěch. Rozšířili jsme cateringové služby, takže catering dnes v celkovém obratu hotelu hraje významnou roli. Na základě dobrých výsledků došlo i ke zvýšení mezd u zaměstnanců zhruba o 5 %.“
Podle Lubomíra Bárty je za úspěšným rokem 2005 jak zvýšená produktivita práce zaměstnanců, tak i pořádání většího počtu akcí a zvýšená návštěvnost hotelu, jehož ubytovací kapacita představuje 307 lůžek ve 169 pokojích.
Po dohodě se zastupitelstvem města Ostravy Atom loni ze svých prostředků investoval zhruba 800 tis. Kč do dokončení měření a regulace teploty. „Je to zdroj možných úspor v nákladových položkách. A jak jsem tak sledoval teplotní propady letošní zimy, je dobře, že jsme tuto akci provedli včas.“
V roce 2006 Atom vytváří mimo jiné zázemí Zlaté tretře, MS 2006 v kulturistice a Velké ceně v krasobruslení, proběhne zde i další ročník mezinárodní výstavy vín Cuvée. S trochou nadsázky by se dalo říci, že výstavu by hotel mohl bez problémů zásobit vlastními víny - bohatá vinotéka obsahuje zhruba 180 druhů vín, kterým jednoznačně vévodí špičkové moravské odrůdy. Tradiční gastronomické akce letos rozšíří dva unikátní projekty.
V květnu to bude Středověká kuchyně na Slezskoostravském hradu, kde bude personál v dobových kostýmech servírovat středověké pokrmy a nápoje. V říjnu bude Ostrava díky hotelu Atom třetím městem v ČR, v němž budou v rámci unikátní gastronomické akce špičkoví kuchaři prezentovat pokrmy z čerstvých mořských živočichů a ryb.